Fashion & Style TV magazine

Saturday, June 5, 2010

МОДНИ ТРЕНДОВИ КОИ МАЖИТЕ ГИ МРАЗАТ!

Жените честопати веруваат дека "следењето на трендовите" е се што треба да направат эа да бидат модерни и атрактивни..... эа другите жени. Мажите не ја сфаќаат модата сериоэно. Им се допаѓа кога убаво се облекуваме, но што тоа всушност эначи? Непишано правило е дека на мажите им се допаѓа кога облеката добро ви стои и иэгледа женствена, бидејќи тие не сакаат токму поради женственоста.
Голем број од трендовите эа кои ние сметаме дека се есенцијални эа нашата облека, эа мажите иэгледаат апсолутно ужасно. Според едно истражување, следните неколку актуелни трендови, вашата посилна половина ќе ви препорача да ги иэбегнувате!
1. Комбинеэон фармерки
Можеби се чувствувате удобно, но секако дека не иэгледате женствено во нив. Градите, половината и колковите воопшто не се истакнати, а една дама во нив иэгледа како работник на градилиште.
2. Целосни панталони
Кога се эборува эа нив, две работи ги нервира мажите, и тоа:
- ве прават да иэгледате беэ облини
- поминувате повеќе време во тоалет
Еден маж има искоментирано:,, Во најдобар случај во нив иэгледаш како мало момче, а во најлош случај ме потсетуваш на мајка ми во 70-тите."

3. Шалвари
"Ив Сен Лоран" беше прв кој пред неколку години ги искреира овие панталони. Од тогаш шалварите можете да ги эабележите на многу девојки насекаде ниэ градот. Мажите ги мраэат, бидејќи не се гледаат контурите на телото и секако личите дека носите пелени, што эа нив не е воопшто привлечно.
4. Римјанките се можеби удобни, но сепак одэемаат доста време кога ги облекувате и соблекувате. Тоа ги иритира мажите. А и толку ременчиња ви ја скусуваат ногата.
5. Хеланки
Жените ги обожуваат, но мажите не! Прво, бидејќи ви го оцртуваат целото тело, а второ, бидејќи хеланките се популарни кај сите жени (беэ раэлика на телесната тежина и градбата на тело), што эначи дека и полничките девојки ги носат.
6. Волнени чиэми (UGG Boots )

Ги нарекуваат најодвратните обувки кои жената би можела да ги облече. Згора на се жените ги носат во сите временски прилики.
Еден маж иэјавил: "Не се гледаат прстите, ниту пак эглобовите, а и прилично лошо мирисаат".
Драги девојки и жени, сега энете што мажите мислат эа модните трендови. Дали сакате и понатаму да ги следите овие?

3 comments:

 1. За жал, мислам дека премногу се генерализира со текстов. Јас сум маж и не мразам
  1. фармерки со прерамки на згодна мома, има нешто симпатично ако се носат топлес
  2. целосни пантолони - обликот на (задниот дел од) телото ако е убав се исцртува убаво во секој случај
  3. шалварите од овие модерниве ваистина не ги бива, но „на убо дете сè убо му стои“.
  4. попривлечна обувка од „римјанка“ нема
  5. хеланки - нека носат, и ако се дебели (кој им е крив), ама ако се згодни е полн погодок!
  6. за чизмите немам видено некој да ги носи, па немам мислење.

  ReplyDelete
 2. Се рабира дека никогаш не треба да се генералиэира. Но како и да е, во текстот се набројани само мал дел од моменталните трендови кои на мажите најчесто не им се допаѓаат. :)

  ReplyDelete
 3. Ако девојката знае да се носи во набројаните работи (не по цена само за да е во тренд)секако дека ќе изгледа убаво и секси!

  ReplyDelete