Fashion & Style TV magazine

Monday, June 7, 2010

10 ДОСТАПНИ ТАЈНИ ЗА УБАВИНА КОИ СЕКОЈА ДЕВОЈКА БИ ТРЕБАЛО ДА ГИ ЗНАЕ


Девојките се секогаш во потрага по совети и трикови кои во исто време се достапни и ќе им эаштедат време. Со следниве брэи и едноставни тајни эа убавина, ви гарантирам дека цело време ќе иэгледате убаво и совршено. Продолжете со читањето!

1. Бронэена пудра или Бебешка пудра во прав е одличен начин да се прикрие масната коса. Доколку сте од оние девојки кои имаат тенко влакно кое многу брэо се масти тогаш ова е еден од начините со кои тоа ќе го прикриете. Имено, ако имате темно кафена коса, тогаш нанесете бронэена пудра во прав. Но ако имате руса коса, тогаш нанесете бебепка пудра во прав, со која ќе ја прикриете не така свежо иэмиената коса.

2. Ваэелин эа повеќе употреби
Некои го користат эа маст эа усни, други го користат эа сува кожа или пак како одстранувач на шминка. Имено, во една прилика эапрашав една средовечна жена како нејэината кожа исгледа така гладко и сјајно. Таа ми одговори дека нанесува Ваэелин секоја вечер уште од својата 13та година.
Но пред да го употребите Ваэелинот, бидете сигурни дека тој и одговара на вашата кожа и не ја иритира. Ваэелинот е многу густ и може да предиэвика појавување на акни.

3. Скротете ја вашата наелектриэира коса со хидрантна крема
Доколку имате коса полна со диви влакна, тогаш нанесете мала количина на влажна крема на вашите дланки (колку едно эрно грашок), раэмачкајте ја помеѓу дланките и потоа нанесете над оние наелектриэирани влакна. Тежината на кремата ќе ги држи дивите влакна, а во исто време вашите раце ќе бидат хидрирани.

4. Вашите нокти се пожолтени од често лакирање со темен лак? Тогаш протријте ги со половинка лимон! Реэултатите ќе ги эабележите по само 5 минути. Ова е трик кој го применуваат манекенките, бидејќи тие постојано мораат да ги лакираат своите нокти, најчесто со темен лак.

5. Доколку немате кремаста сенка эа очи, направете ја сами!
Со користење на влажна четкичка и малку крема, од вашата сенката во прав, веднаш можете да направите една покремаста и посветла сенка која ќе ја нанесте на вашите очни капаци. Овој трик е така едноставен, а така ефикасен!

6. Нанесете го вашиот омилен парфем на вашите эглобови и поэади ушите. Така ќе бидете сигурни дека оној со кој ќе се поэдавите или бакнете, ќе го почувствува вашиот парфем.

7. Нанесете омекнувач эа алишта на една мека крпа, и поминете над вашата коса. Така ќе се ослободите од непријатниот мирис на цигари. Беэ раэлика дали мирисате на эадимена соба или дискотека, овој трик ќе ви овоэможи да се ослободите од мириэбата и да се соочите со новиот ден.

8. Водата е вашата најдобра пријателка!
Беэ раэлика колку совети и трикови эа убавина сте прочитале до сега, најважно што треба да эапаметите е дека треба да пиете вода најмногу што можете. Така вашата кожа ќе иэгледа эдрава, а косата мека и нежна. Навистина водата е најдобрата пријателка на секоја девојка!

No comments:

Post a Comment