Fashion & Style TV magazine

Tuesday, March 16, 2010

MNOGU ZENI POSTOJANO SE BORAT DA JA RAZBERAT MODATA, NO CESTO PATI TOA NE IM USPEVA. DALI PO SEKOJA CENA TREBA DA SE SLEDI TRENDOT?


Sekoja sezona spisokot na aktelnite trendovi e se podolg. Novi boi, formi, futurizam, romatizam, ili seksi obleki e predizvikot pred koj stoi sekoja zena. Razmislete samo vo kakvi krajnosti se dvizat modnite trendovi vo poslednite nekolku godini. Modnite spisanija imaat ogromno vlijanie vrz kreiranjeto na trendovite. Izbor od najdobrite i najvpecatlivite parcinja ve primamuvaat na stranicite na ovie spisanija. Preku niv doznavame koj brend e, a koj ne e aktuelen taa sezona. Modnite trendovi se razvivaat so ogromna brzina, no dali e mozno sekoja sezona da uspeete da se prilagodite na aktuelniot brend ili trend. Glavnoto prashanje e, da se bide ili ne vo trend po sekoja cena?




Mnogu devojki se stremat da izgledaat moderno i sovremeno, no ima i takvi koi se dvizat vo drugi krajnosti. Toa se zenite koi se narekuvaat zrtvi na modnata industrija. Koga zenata premnogu go menuva svojot izgled od sezona vo sezona, togas taa stanuva modna zrtva.





“Modna zrtva” e termin koj go populariziral Oskar de la Renta i koj se upotrebuva za da se identifikuva edna licnost koja e nevozmozno da se identifikuva so poznatite termini za stil. Modnata zrtva lesno ke ja prepoznaete. Taa se obiduva da privlece vnimanie so prepoznatlivi dizajnerski brendovi (ili pak besramna kopija na niv), nosi logoa, bez ogled dali tie i stojat ili odgovaraat na nejziniot stil. Na nekoj nacin ovie zeni licat na podvizni bilbordi, i namesto da izgledaat chic, tie izgledaat smesno. Modnata zrtva nosi nesto, samo ako e moderno, ili pak ako istoto go nosela nekoja poznata svetska zvezda. Svoite obleki gi imenuvaat spored kreatorite , kako na primer, jaknata Gucci ili pak Chanel cantata. No kako i da e , nema nisto loso vo nosenjeto na poznatite brendovi. Samo vnimavajte pozadi skapite obleki da ne ja kriete vasata nesigurnost.

No comments:

Post a Comment

CERNO