Fashion & Style TV magazine

Tuesday, March 23, 2010

KAKO DA SOZDADETE ,,ZACADENI OCI,,



,,Zacadeni oci,, e glamurozna shminka i mozebi edna od najmodernite shminki vo poslednite nekolku sezoni. Se prashuvate kako da uspeete vaka da se nashminkate? Klucot za sovrsheni zacadeni oci e vo toa pravilno da gi vklopite boite. Izbegnuvajte gi sinite nijanski, odberete senki vo crna, siva ili kafena boja. Sleduvaat 5 lesni cekori za da sozdadete ,,zacadeni oci,,.

Sto vi e potrebno za da sozdadete ,,zacadeni oci,,

  1. Kamena pudra ili pudra vo prav koja ke ja koristite kako osnova
  2. Dve nijansi na crna (kafena, siva) potemna i posvetla
  3. Crno moliv za oci
  4. Maskara za oci
  5. Cetki za nanesuvanje senki

CEKOR 1. PODGOTVETE GI KAPACITE NA OCITE

Zapocnete so nanesuvanje na osnovata- kamena pudra. So nea ke go odstranite vishokot na masnotija od kapacite, so sto ke go izbegnete topenjeto i razmackuvanjeto na vashata senka.

CEKOR 2. UPOTREBETE MOLIV ZA OCI

Ako gi odbravte tipicnite crni, kafeni ili sivi zacadeni oci, togas nanesete meko molivce za oci, vo edna od spomenatite boi, nad korenot na gornite i pomegu dolnite trepavici. Linijata bi trebalo da bide potenka kaj vnatreshniot del od okoto. Ne se gri`ite ako va{ata linija ne e idealno ramna.

CEKOR 3. NANESETE JA SENKATA VRZ MOLIVCETO

Klucnata rabota kaj zacadenite oci e senkata. Nanesete ja potemnata nijansa na senka vrz gorniot kapak i nad molivceto vo dolniot del od okoto. Najvaznoto nesto e dobro da ja razmackate bojata za da ne se gleda voopsto linijata od molivceto za oci.


CEKOR 4. NANESETE SVETLA NIJANSA NA SENKA NA GORNIOT KAPAK

Posvetlata nijansa na senka ke ja nanesete na gorniot kapak vo delot pod ve|ite. Najdobro e da koristite krem nijansa na senka. Senkata bi mozela da bide i svetkava. So nea ke mozete i da gi skrite site onie greski koi ste gi napravile nanesuvajki ja potemnata nijansa na senka.

CEKOR 5. NANESETE MASKARA KOJA KE GI ZGOLEMI VASITE TREPKI



Zavrsete gi vasite zadimeni oci so nekolku sloevi na crna mascara za volumen... i toa e toa!

No comments:

Post a Comment

CERNO